جستجو پیشرفته محصولات
0
سبد خرید خالی است.
ورود و ثبت نام
آموزش حذف صفحات ایندکس شده از گوگل با دو قدم ساده؛ نکات کاربردی+عکس

آموزش حذف صفحات ایندکس شده از گوگل با دو قدم ساده؛ نکات کاربردی+عکس

حذف صفحات ایندکس از گوگل از جمله مواردی است که بر خلاف عقیده عامه مردم که فکر میکنند هرچه تعداد صفحات ایندکس شده بیشتری داشته باشند برایشان بهتر است، مدیران سایت و سئوکاران کمی در مورد اهمیت بالای آن اطلاعات دارند. ممکن است زمانی پیش بیاید که در اثر برخی از اشتباهات فنی یا راهبردی از طرف وب سایت یا موتور جستجو، حذف کردن urlهای ایندکس شده بهترین حرکت موجود باشد؛ اما چه زمانی و به چه شکلی باید صفحاتی که گوگل ایندکس کرده را حذف کرد؟ با آموزش حذف صفحات ایندکس شده از گوگل همراه وب دنج باشید. ...
راهنمای مطالعه:

ایندکس شدن صفحات و حذف آن

موتورهای جستجو دارای هوش مصنوعی مخصوص به خود هستند تا طبق اصول و معیارهای سئو صفحات را ایندکس کرده و به کاربران نشان دهند. در آخر هرچقدر صفحات بیشتری از سایت ایندکس شده رتبه بگیرد، حجم ترافیک ورودی سایت افزایش یافته و کاربران هدفمند بیشتری خواهید داشت.

توجه داشته باشید که قبل از هرگونه اقدام و دستکاری صفحات و URLهای خود، حتما آن‌ها را آنالیز کرده و استراتژی درست و اصولی برای کارتان بچینید. برای این کار میتوانید تمام آدرس‌هایی که توسط گوگل از سایت شما ایندکس شده را با وارد کردن “site:yourdomain.com” در نوار جستجوی مرورگر، تمام صفحات ایندکس شده را پیدا کرده و تصمیمات لازم را بگیرید.

پاک کردن صفحات ایندکس شده چه زمانی باید صورت بگیرد؟

برخلاف عقیده‌ای که وجود دارد متاسفانه در مواقع زیادی دیده شده که این هوش مصنوعی دچار اشتباهاتی شده و صفحات را به صورت اشتباه ایندکس میکند؛ در نتیجه این اشتباه هوش مصنوعی، اتفاقاتی مثل Cannibalization یا هم‌نوع‌خواری برای صفحات ما رخ می‌دهد.

مفهوم Cannibalization - حذف صفحات ایندکس شده
مفهوم Cannibalization – حذف صفحات ایندکس شده

در موارد دیگر، اشتباه وب‌مستر در انجام روند سئو، تغییر استراتژی سایت، تغییر هدف، ضعیف بودن صفحه، ناکارآمد بودن صفحه و غیره، باعث می‌شود که مدیر سایت تصمیم به پاک کردن صفحه ایندکس شده بگیرد.

آیا حذف این صفحات تنها کاریست که برای به دست آوردن رتبه باید انجام داد؟

جواب این سوال قطعا نه است؛ چرا که حذف این صفحات از رتبه بندی موتورهای جستجو یه جورایی پاک کردن صورت مسئلست و انجام این کار به تنهایی دلیلی برای اصلاح ایندکس شدن صفحات شما نمی‌شود.

اشتباه وب‌مستران در حذف این صفحات

اکثر وب‌مستران در زمان مواجه با صفحاتی که ایندکس شدند اما به هر دلیلی باید پاک شوند، مستقیما وارد صفحه مربوطه شده و با دکمه‌های موجود اقدام به حذف صفحه می‌کنند؛ این کار شاید درست باشد اما کافی نیست.

با انجام این کار، شما در عین حال که موجودیت صفحه را از سایت خود پاک میکنید، اما همچنان در حافظه موتورهای جستجو باقی مانده و تا مدتها برای کاربران به عنوان نتیجه جستجو نشان داده می‌شود.

این موضوع باعث می‌شود کاربرانی که از این طریق وارد صفحه مربوطه می‌شوند با صفحه 404 روبرو شده و سایت شما از طرف گوگل امتیاز منفی دریافت کند.

آموزش حذف صفحات ایندکس شده

به عنوان اولین اقدام باید URL صفحه را به طور کامل بررسی کرده و اطلاعات کافی را در مورد آن به دست بیاورید. اگر برای مشکلی که با آن مواجه شده‌اید راه حل‌های جایگزین و تاثیرگذار به ذهنتان رسید

اما بهترین و مطمئن‌ترین راه برای حذف صفحات ایندکس شده که باعث دریافت امتیاز منفی هم نمی‌شود، اقدام از طریق سرچ کنسول گوگل است.

حذف صفحه با استفاده از سرچ کنسول گوگل
حذف صفحه با استفاده از سرچ کنسول گوگل

شما باید در سرچ کنسول گوگل خود یک درخواست حذف URL به گوگل ارسال کنید تا گوگل به آن پاسخ دهد.
نکته:درخواست حذف صفحات ایندکس شده به وسیله سرچ کنسول فقط 6 ماه اعتبار دارد؛ در واقع گوگل این فرصت را به شما میدهد تا در فرصت 6 ماهه‌اش اصلاحات لازم را روی آدرس مربوطه اعمال کنید و صفحات سایتتان را بهینه‌تر کنید.

قدم اول: ارسال درخواست به سرچ کنسول

در نوار کناری سرچ کنسول چند دکمه می‎بینید. طبق تصویر در ابتدا روی دکمه Removal زده و وارد این بخش شوبد.

نوار کنار سرچ کنسول - بخش removal
نوار کنار سرچ کنسول – بخش removal
بخش removal در سرچ کنسول
بخش removal در سرچ کنسول

طبق تصویر بالا باید در بخش Temporary removals بر روی دکمه New Request زده و در قسمت Enter URL، آدرس صفحه مدنظر خود را وارد کنید.

حذف صفحات ایدکس شده از گوگل در بخش removal
حذف صفحات ایدکس شده از گوگل در بخش removal

زیر کادر Enter URL، دو گزینه می‌بینید. فعال کردن گزینه اول که با فلش آبی رنگ مشخص شده”Remove this URL only” به معنای این است که شما می‌خواهید فقط آدرس وارد شده را حذف کنید و گزینه دوم یا فلش قرمز رنگ “Remove all URLs with this prefix”، به این معناست که به جز URL مدنظر، شما قصد دارید زیرمجموعه‌های آن را نیر از لیست ایندکس گوگل پاک کنید.

قدم دوم: ریدایرکت کردن

خالا برای کامل کردن فرایند حذف صفحات ایندکس شده از گوگل، نوبت به انجام ریدایرکت می‌رسد؛ اما ریدایرکت چیست و کدام نوع آن را باید در این مرحله اعمال کرد؟

به طور کلی می‌توان گفت عمل ریدایرکت زمانی انجام می‌شود که نیاز به ارائه توضیحات بیشتری در مورد یک URL خاص به موتور جستجو را دارید.

در این موقعیت هم زمانی که میخواهید یک صفحه ایندکس شده را از حافظه موتور جستجو پاک کنید و ساختار را بهم بریزید باید یک توضیحی در مورد صفحه‌ای ک حذف شده نیز به ربات های گوگل ارائه دهید.

ریدایرکت 301 یا 410؟

ریدایرکت های 301 و 410
قدم دوم: ریدایرکت 301 یا 410

میتوان گفت پرکاربردترین ریدایرکت ها برای از بین بردن کلی یک URL خاص معمولا از ریدایرکت‌های 301 و 410 است؛ اما این که بهتر است کدام ریدایرکت را روی صفحات خود اعمال کنید، تصمیمی است باید بعد از آنالیز صفحات و بررسی شرایط کاری خود گرفته شود.

ریدایرکت 301

ریدایرکت 301 یک ریدایرکت دائمی است و به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که یک URL به طور دائمی به URL دیگری منتقل شده است.

این ریدایرکت زمانی استفاده میشود که URL شما دارای اعتبار (Page authority یا PA) خوب بوده و نمی‌خواهید آن را از دست دهید. پس ریدایرکت 301 را روی صفحه مرتبط انجام داده و اعتبار صفحه را به طور کامل به صفحه جایگزین منتقل کنید.

نکات مهم انجام ریدایرکت 301

  • URL جدید باید مرتبط و مناسب با محتوای صفحه قدیمی باشد تا تجربه کاربری یا “UX” و SEO حفظ شود.
  • لینک‌های داخلی در وب‌سایت خود را به روز کنید تا بدون ایراد به URL جدید اشاره کرده و از ریدایرکت‌های زنجیره‌ای جلوگیری کنید.
  • پس از تنظیم ریدایرکت حتما آن را تست کنید و از انجام درست آن مطمئن شوید.
  • هر چند وقت یک بار ریدایرکت‌های انجام شده بررسی کنید تا روند کارتان را بهم نریزد.

ریدایرکت 410

ریدایرکت 410 به معنای “Gone” است و به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که صفحه مورد نظر به طور دائم حذف شده و دیگر در دسترس نیست؛ یعنی شما به نوعی به دلایل شخصی و سیاست های کاری در مورد حذف صفحات ایندکس شده به موتورهای جستجو توضیح میدهید.

این ریدایرکت نیز زمانی استفاده میشود که صفحه شما اعتبار کافی را نداشته و حذف آن صفحه ضربه‌ای به سایت شما نمیزند. انجام این ریدایرکت به معنی حذف کامل URL مدنظر از حافظه گوگل به دلایل شخصی است. حتما قبل استفاده از این ریدایرکت باید بررسی کافی را به عمل بیاورید.

نکات مهم انجام ریدایرکت 410

  • حتما قبل از انجام این ریدایرکت محتوای صفحه را به طور کامل بررسی کنید و مطمئن شوید که نیاز به جایگزینی این محتوا در سایت وجود ندارد.
  • با استفاده از ابزارهای سنجش ترافیک، ترافیک صفحه را بررسی کنید تا به سئو و تجربه کاربری خود ضربه نزنید.
  • لینک‌های داخلی به صفحه حذف شده را به روز کنید تا از ایجاد لینک‌های خراب و هدایت کاربر به صفحات غیر هدف جلوگیری کنید.
  • نقشه سایت (sitemap) خود را به‌روزرسانی کنید تا موتورهای جستجو از تغییرات صفحاتتان مطلع شوند.

اتمام آموزش حذف صفحات ایندکس شده با استفاده از  سرچ کنسول

تبریک! با انجام قدم به قدم و درست و اصولی این فرآیند، شما موفق به حذف صفحات ایندکس شده در موتور جستجو بدون کوچک‌ترین ضربه‌ای به سایت خود شده‌اید.

ما در این محتوا به یکی از پرتکرارترین سوالات وب‌مستران و مدیران سایت‌ها، یعنی چگونگی پاک کردن صفحات ایندکس شده در گوگل پرداخته‌ایم. راه اشتباه پرتکرار این مورد که باعث ضربه دیدن سایت می‌شود را توضیح داده و راه صحیح این فرآیند را نیز به همراه عکس برایتان توضیح داده‌ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

دسته بندی مطالب